Thursday, January 6, 2011

Baru 4 hari keje !





Haha. This is unbelievable. Rasa penat bagai nak rak tapi a week in school pun tak lepas lagi.wahaha.

Ahh so cold rite now. It's freezing lately kan?. I yang rumah tingkat 8 ni memang selalunya sejuk n nyaman je. Tapi bila musim ujan camni makinla sejuk. Kipas pun I tak buka. Just imagine. Macam ada air-con free ok. Haha. Curling in bed n berselubung dgn comfoter di waktu camni memang heaven.

I ni kan, bila dah start keje, each night keje I asyik dok fikir what am I gonna do tomorrow. I mean, lesson plan n undone work bla bla bla. I noticed kan bila I da dpt ajar science ni I become more concerned about the lesson plan n very particular with students' work. Chewah! Maybe I actually started to understand the nature of my job. Fuh effa tak sangka ko buat statement begini.

I admit I feel happier with my job now but honestly it drains a lot of my energy. Exhausted even baru 4 hari ngajar this year. Belum bawa masuk makmal lagi nih. Haha.

Oh ye..gambar kat atas tu gambar desk i. Buku yang tebal tu buku science process skill form 1 and form 2. Wah look at those exercise books,..dah finish marking ok. Berkaliber sungguh cikgu pada minggu pertama ni ye. Kita tengokla minggu2 akan datang. Haha. Harap2 istiqamah la. Skang garang pun maintain lagi. N masih belum melemparkan senyuman percuma di dalam kelas. Jangan harap. Hahaha.

Okie dokie.

Daa.



Posted via Blogaway

2 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

moga CIKGU mengajar tanpa kenal erti PENAT ok....


p/s:dolu-dolu cita-cita nak jadi CIKGU tak kesampaian...huhuhuhu

farahana said...

Haih.but seriously memang penat.huhu.o kalo minat cubala apply:-)