Friday, November 7, 2008

Anime Eyes

hmm..u all pernah wondering tak nape mata gadis jepun cam kindda weird sket.well.. in a good way kot. Apparently, the hottest new trend in Japan is Anime Eyes-ala..mata cam dalam anime and komik jepun tu...using specially made contact lenses. Bagi effect extra-wide sket kat mata so the eyes appear bigger and make the rest of their face look smaller. Patutla dulu i rasa semacam je mata derang. Cam less real gitu..hikhik.

Pas tu..the bizarre fact is that... the lenses are even made to order according to individual prescriptions.. so technically you can make your eyes look as wide as you want! Hmm..pretty scary too.haha. Cube bygkan kalau dah cover most of the white area of the eyes..takke dah macam demon dalam supernatural tu.ahaha...well memangla ade special lenses untuk special effect dalam lakonan pe sume..tapi kalau nak pakai saja2 becoz of fashion..cam tak semenggah je.

Check this out:

demonic eye..eii scary kan.


yang ni cutee~

But apepun..japanese memang creative. Kindda cute and stylish don't u think.haha. And tak payah cakapla fesyen2 baju derang..plus hairstyle lagi..hmm very advanced.hehe.

Tapi yela kite nak ikut pun agak2la kan. Orang Melayu wat la cara orang melayu.haha.Maybe kita leh reka ape2 yang memperkenalkan budaya kite plak ke kan. Sifat kreatif & inovatif jepun tu memang boleh dijadikan teladan la i think.


Ok..dah2la pasal jepun. I tinggal sorang lagi kat umah.Haiih...

Parents ade urusan kat teluk intan. Cam banyak keje nak buat sebenarnya tapi blogging tetap tak lupa.ahaaha.Sempat aje. Anyway..next week cam dah bz.Tapi kalau boleh i akan sempat2kan juga tulis.hoho yelatuu..tengokla keberkesanannya nanti.

Daa~

3 comments:

Nasa said...

haha .. nak kaitkan gak dengan supernatural gak ni .. huhu memangg die hard fan .. skang dah episode baper aah ?

farahana said...

eishh of course!haha.

episod 8 da..masuk 9.Bes wehh..rugi ko.cepatla layann.
Barula bleh join perbualan aku ngn peminat spn yg lain..=p

Nadya said...

kawen pakai la lense tu..baru la harajuku..

haha