Saturday, February 19, 2011

House purchase


I've to go to work today.

Sekolah ganti ye.

But today xde P n P.coz ada sambutan Maulidur Rasul.

There goes my sweet saturday morning.haihh.

Hmm a little update on the house. We finally made a deal with the owner n dah baya booking pun.through agent.

So now..waiting for the Letter of Purchase. Dah dpt letter tu barula boleh apply loan n lawyer bla bla bla. Harap2 loan lepasla. Kalau tak, kena la combine.

Mylocx dah prepare awal2 mintak sign tenant kat cyber.(sambung tenancy agreement for another 6 months).sbb aritu tempoh first 6 months dah expired. So bank tau rumah yg satu tu ada tenant n ada side income n lebih senang la bank nak kasi pinjam for another house loan.

I'll pray everything will run smoothly. Memang mahal la bli subsale tp mmg potential area, great neighborhood n easy access to banyak kemudahan. Hopefully it's a good investment. InsyaAllah.

More update later. Ada rezki ke xde rezki ke nak beli umah tu I akan share nanti.

Daa.

Posted via Blogaway

2 comments:

Lyana@Mely said...

effa..beli umah pakai ejen ni mahal tak? booking camne lak..kene bayo bape % ? lawyer sume tu kene uruskan sendiri ke?

farahana said...

emm tengok agent gak..kdg ada yg mark up byk sangat.kena research sket la market price area yg kita nak beli.sebab ni beli atas orang.booking dlm 3%.agenta ada suggest lawyer.up to us la nak guna ke tak..so far yg past2 document here n there agent tu la.tp kite kena contact2 n follow up ngn lawyer.