Tuesday, December 29, 2009

oh what a relief!

alhamdulillah.

sofea's behaving well today. i left her with her mak teh fiqah from 7.30a.m to 2p.m coz i've a meeting to attend.
yes this is my first time leaving her with someone else.i've been worrying all the time.milk?..well, still exclusively breast milk.cuma bottlefeeding la during my absence.i couldn't take my mind off her.mylocx plak working today until 8p.m.

luckily my sister-in-law is very boleh diharap.hehe.she bottlefed sofea 2 times.adela lebih kurang 3 oz lebih sofea minum sepanjang ketiadaan i.dia memang minum sket2 tapi frequently.time meeting tadi my engorged breast was making me very uncomfortable.i baca kalau working mom kena expressing the breast milk to avoid engorgement.tak kesahla guna tangan or breastpump.ah tapi tadi malasla plak.so i biar je tunggu balik rumah then pumping guna breastpump je.tapi memang terpaksa tahan sakit la.huhu.

i'm so relieved bila fiqah kata she's doing fine.she said..lepas sofea bangun tidur kol 10 camtu and changed diaper+lap2 badan dia with wet towel+bottlefeeding her...dia dodoikan2 sekejap pastu sofea sleep again.(fiqah tak berani nak mandikan sofea so i suruh dia lapkan badan je). yepp sofea memang banyak tidur sket pagi2 sampai zohor tu.bangun pun kejap2 je nak mandi and minum susu.

btw..i've been appointed to teach maths form 4 next year and PJK..which means morning session work.(7.30-1.10)..so i really hope bibik akan dapat jaga sofea baik2 memandangkan waktu pagi sofea xbanyak kerenah sangat.my SIL siap boleh kemas rumah basuh sidai kain sume.i balik2 tengok rumah dah kemas je.hehe.bagus tol.however, i tgh gelabah ni nak wat revision math modern form 4!..ah tak pasal2 i kena ajar math.hishh.ape2la.malas nak cite hal kerja.haha.

oh ada chance tak ni nak tgk movie? coz my SILs (fiqah n nadia) dah berangan nak bawa sofea jalan2 ngan stroller dia tuh.haa i suggest kita keluar ramai2 (SILs, sofea, mommy & daddy).pastu both of u jalan2la ngan sofea while me n mylocx watching movie.ahaha.punyela kemaruk nak tgk AVATAR ngn SHerlock Holmes nih.hmm kalau semua setuju bolehla proceed plan tuh..;p

tata.

1 comment:

COCO said...

嘿,你的部落格不錯耶~~只是想跟您問聲好!!........................................