Sunday, August 2, 2009

pre-baby shower

hi guyz..

i'm happily reading yuyu hakusho manga online at the moment...although i'm having a flu today..
mylocx have gone to work..so yeah..will be staying alone again.haihh..

baby?..oh he/she's doing fine i guess..hehe...still active as usual.
speaking of baby,..my colleague friends yang preggy dua dua dah scan and tau gender baby..sorang boy..another one is girl.hehe..i je yang xtau lagi..the baby is so secretive ehh??..;p
but it doesn't really matter actually.i'm just hoping and praying our baby will be born healthily..

i don't do much this weekend..
banyak tido je..hehe..and do some housechores sikit2..actually i'll be hosting a baby shower event for my friends miza and azida next 2 weeks..i saje chose buat kat rumah je santai-santai..not a grand one la...juz a sweet and simple celebration truly from my heart..wat potluck je..boleh gather 3 moms-to-be skali..hehe..close friends are invited..but so far yang confirm boleh datang for the event mostly my colleagues laa..

thankfully mylocx is supportive and cooperative when i first decided to host this event...he even said that if i'm not having all the nausea things..i can actually cook for the party..like i did before when his family and his close relatives datang rumah..dalam 16 orang camtu..
mula-mula camni..his mom called informing that they're in kl kat rumah mylocx's uncle.
so dengan niat utk berbudi bahasa..i ajakla his mom dtg rumah for lunch kan..
i seriously tak kesah kalo mylocx's parents je yang nak datang..
tup tup!she said..boleh ke ni?mak datang ngan family abg rizal n family maksu tau..boleh?
wah!nak tak nak *setelah menimbangkan segala-galanya*..i kata la ok
tapi xcukup pinggan mangkuk..*igt leh escape la kan*
tup tup..mak kate..xpe..kitorang bwk semua including satu periuk nasi..air effa takyah buat..
wah!menggelabah i pegi beli ikan nak wat lauk.
yela dalam 16 org camtu ok!and bukannya my family side..
i spent 4 hours tau masak..tu pun lauk2 yg dah tau and dah pernah buat sahaja.
lauknye?..i chose lauk favourite mylocx..asam pedas, ayam masak lemak cili padi, sambal udang n sayur2la..
tu pun cukup2je..aunty yati siap goreng telur and ikan extra lagi..haha.
derang kate i pass la...;p..what a day!..atleast takdela derang ingat i ni xreti masak lgsg.haha..yela sbb muke pun cm budak2..and kurang meyakinkan je kan da jadi bini orang.ahaha.

but unfortunately..or fortunately..i still can't cook until now.it's hard to explain..maybe alahan mengandung i yang mcm ni kot.

so wat potluck je..my friend ada gak yg nak bwk mknn masakan sendiri..haa lagila bagus.hehe.

hmm..malam ni ingat nak wat keje skola yg agak melambak-lambak tu.tu pun kalo rajinla..haha.
kalo tak rajin jawabnye main tenet or lyn tv je la..

daa.

1 comment:

datai said...

effa..aku mase 1st preggy dulu pun tak leh nak masak..sbbnyer takleh nak masuk dapaur...sinki memanggil2 aku untuk muntah..kahhh...

same gak scan baby tak nampak2..dr ainul sampailah adiknyer ni...tup2 kuar girl..yang 2nd ni jek tak tau...tunggu jelah baby lahir...

-mely-