Friday, April 9, 2010

morning entry

hmm..what a great feeling watching mylocx playing with my daughter.he just arrived home from work.
my sofea...well, as usual, pagi2 time i bangun tu dia pun dah bangun sekali even ngantuk 2 lagi.i'll take her out of room and change her diaper.then dia main la sorang2 monitored by bibik.sempatla jugak bibik nak masak2 air wat simple breakfast for me.

as for today (saturday)..i kena pergi school.ade ko-ko.9.30 baru start second session so skang ni agak free la.tu yang dok main2 internet jap.stock susu makin lama makin dah xde.haha.coz sofea dah pandai adjust makan nestum and minum formula milk masa i xde.bila i da kt umah, mmg BF on demand la.mmg day & night BF her.kalau ada masa i akan pump utk storage.so kalau terdesak je bagi FM.emm tp i dgr baby girl mmg minum sket2 je compared to baby boys.i rasa mmg btol pun sbb ade membe i tu, anak dia boy.mmg kuat minum n terpaksa top up dgn FM masa umur 3-4 hari lagi.em mmg lumrah kot baby boy kuat minum.hehe.kalau dah cukup nak buat cane kan asalkan try juga breastfeed or bottlefeed with breast milk.coz mother's milk is the best rite?

sofea dah 6 bulan...alhamdulillah, u've grown healthily.makan pun tak banyak songeh.so far poo poo adelah 2 times a day.cantik je texture nye..haha.but the smell...!takkan tetibe wangi kot..;p
dia pun dah pandai reach and grab things, speaks in her own language, dan mengengsot ke depan.still belum merangkak lagi.time mandi plak kena berjaga-jaga sket sbb dia kdg2 suka melonjak-lonjak..and alhamdulillah so far sgt jarang nangis time mandi air sejuk.i xbiasakan dia mandi air suam.cuma bila demam or hari hujan je i bagi air suam.

hmm ptg ni nak bawa dia jalan2 kat swimming pool bawah ni.esok baru plan ngn mylocx nak bwk sofea jalan2.last week tak dpt sebab ada beberapa kekangan.

oh i've to go to school.aihh tensen di tempat kerja ni tak pernahnya surut.kena selalu remind myself that Allah's watching me.so tetapkan niat kerja kerana Allah.

2 comments:

禎雨 said...

thank for share, it is very important . ̄︿ ̄..................................................

BertR_Dimarco223965 said...

Unable to give you a heart. so have a reply to push up your post. ........................................